A A A K K K
для людей із порушенням зору
Горондівська територіальна громада
Закарпатської області, Мукачівського району

"Пам'ятаємо, перемагаємо!"

Дата: 10.05.2021 09:58
Кількість переглядів: 396

8 травня в селі Горонда відбувся мітинг приурочений до 76-ї річниці Дня Перемоги над нацизмом у Другій світовій війні, який проводився біля Пам’ятника загиблим односельчанам. На мітингу були присутні вчителі Горондівської школи, учніФото без опису, працівники Горондівського ЗДО, а також працівники Горондівської сільської ради та жителі села Горонда.

Розпочався захід з поминальної Панахиди за загиблими воїнами. Після чого настоятель православної церкви отець Михайло Лембей звернувся до присутніх з вітальним словом, розповів про роль віри в Божу допомогу під час війни і про Божий промисел в перемозі нашої країни у страшній війні. Згадавши про воїнів, які поклали життя на фронті, священник сказав і про трудівників тилу, без яких перемога над сильним ворогом була б неможливою. На завершення дав усім благословення і побажав ніколи і нікому не випробувати поневірянь і злигоднів війни.

Мітинг-реквієм присвячений Дню Перемоги над нацизмом у Другій світовій війні відкрився Державним Гімном України. Ведучі, учениці Горондівського ЗЗСО І-ІІІ ступенів, розповіли про криваві події Другої світової війни, співали пісні про День Перемоги, потім запросили до слова начальника відділу освіти, охорони здоров’я, молоді та соціально-культурної сфери Горондівської сільської ради Софілканич М.І. та голову ветеранської організації Кентеша Володимира Івановича. «Сьогодні ми як і увесь світ відзначаємо День пам’яті і примирення, який започатковано Генеральною Асамблеєю ООН в листопаді 2004року. Для всіх нас – це свято зі сльозами на очах. Цей день залишиться для нас завжди затьмареним від гіркоти втрат. Його наближували, як могли, люди, котрим було дуже нелегко в ті воєнні роки, виборюючи волю й незалежність рідної держави. І зараз Україна знову відстоює свою Незалежність на Сході України, знову гинуть кращі сини за територіальну цілісність нашої країни».

Учасники заходу схилили голови перед світлою пам'яттю тих, хто віддав своє життя за рідний край, вшанували хвилиною мовчання загиблих захисників Вітчизни та поклали квіти і запалили лампадки на Пам’ятнику воїнам - односельчанам.

День Перемоги - велике свято. Та все менше і менше ветеранів приходить на площі, щоб ми їм змогли відважити уклін до самої землі. На мітингу були присутні вдови ветеранів : Русінко Ілона Андрашівна, Макусій Ганна Дмитрівна та Мучичка Олена Василівна. Їх вшанували квітами та пам’ятними подарунками від сільського голови Туряниці Івана Івановича. Також громадський активіст та ветеран праці Кентеш В.І. та директор будинку культури с.Горонда Логай М.В. відвідали та передали подарунки ветерану війни Куртану Андрію Андрійовичу та учаснику бойових дій Кучінка Михайлу Андрійовичу, які за станом здоров’я не змогли бути присутніми на святі.

Вітаємо всіх зі святом Перемоги! Найголовніше, чого хочеться побажати в цей день, це того, за що боролися наші діди — мирного життя в нашій державі! Нехай над головою завжди буде ясне небо і яскраве сонце! Бажаємо вам здоров’я, радості і щастя! Нехай перемога супроводжує скрізь і завжди, нехай поруч будуть тільки добрі і щирі люди!


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора