Горондівська територіальна громада
Закарпатської області, Мукачівського району

Арт-проєкт історичної інсталяції «Барвистий вінок Закарпаття»

Дата: 18.06.2021 10:19
Кількість переглядів: 446

Фото без опису 23 травня 2021 року, за ініціативи голови Закарпатської облдержадміністрації Анатолія Полоскова, в Ужгороді відбулося справжнє свято культури, мистецтва та етнічних традицій краю.

На території Закарпатського музею народної архітектури та побуту об’єдналися громади та райони області для проведення історичної інсталяції «Барвистий вінок Закарпаття».

Даний проєкт проводиться в рамках всеукраїнського культурного марафону "Не забуваючи минуле, погляд у майбутнє," присвяченого 30-річчю Незалежності та Міжнародному дню музеїв.

Мукачівський район представив свої традиції в автентичній садибі, яку привезли в скансен з с.  Ракошино, виставкою робіт майстрів народних художніх промислів та чималим асортиментом традиційних страв. Мукачівський район преставили територіальні громади Свалявщини, Воловеччини та Мукачівщини

На святі були присутні поважні Ігор Шинкарюк, заступник голови Закарпатської ОДА, мер міста Ужгород Андрій Андріїв, голова Мукачівської районної державної адміністрації Едгард Токар. На свято приїхали представники всіх районів Закарпаття, щоб показати свою традиційну народну культуру.

Фото без опису


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора