Горондівська територіальна громада
Закарпатської області, Мукачівського району

УЧАСТЬ ГОРОНДІВСЬКОЇ ГРОМАДИ У КОНКУРСІ ГРАНТІВ З ПОДОЛАННЯ ЦИФРОВОЇ ОСВІТНЬОЇ НЕРІВНОСТІ В УКРАЇНІ «ІННОВАЦІЙНИЙ ПРОРИВ»

Дата: 16.09.2021 20:18
Кількість переглядів: 378

Фото без опису

Відповідно до Меморандуму про співпрацю в галузі освіти між Горондівською сільською радою та Асоціацією міст України,  підписаного сільським головою Туряницею І.І. та виконавчим директором АМУ Слобожаном О.В. 27 березня 2021 року, відділ освіти, охорони здоров’я, молоді та соціально-культурної сфери розпочали І етап впровадження в дію Всеукраїнського проєкту з подолання цифрової освітньої нерівності в Україні «Інноваційний прорив».

      У липні 2021 року Асоціація міст України та ГО «Центр освітніх реформ «Наші діти» здійснили безкоштовну  передачу  закладам загальної середньої освіти Горондівської територіальної  громади дванадцяти Грантових Сертифікатів, ринкова вартість яких складає 426 тисяч гривень, на право користування електронними освітніми ресурсами для 1-4 класів НУШ,  інклюзивного навчання в початковій школі та дошкільної освіти.  Це дозволить впровадити в освітній процес навчальні та інформаційні програми, курси та проєкти, спрямовані на підвищення рівня цифровізації.

       Відповідальною особою за реалізацію проєкту призначено начальника відділу освіти, охорони здоров’я, молоді та соціально-культурної сфери Горондівської сільської ради Софілканич Марину Іванівну. На неї будуть покладені обов’язки заступника з питань цифрової трансформації (CDTO).

   

       Перший етап цифрової трансформації освіти розрахований на 2021 рік полягає у підготовці вчителів до роботи із сучасними електронними освітніми ресурсами й закріплення отриманих умінь та навичок на практиці.

 

    Електронні освітні ресурси - це пріоритетні засоби навчання для забезпечення традиційної та дистанційної форми навчання освітнього процесу в початковій школі. Сьогодні важливо використовувати цифрові освітні ресурси для підвищення якості надання освітніх послуг в громаді!

      Другий етап передбачає розширення навчальних предметів та збільшення кількості освітян, залучених до проєкту, і організацію просвітницької та навчальної діяльності з батьками, які є справжніми замовниками освітніх послуг.

       Результатом проєкту на кінець 2022 року має стати такий показник: 80% освітян, які беруть участь у реалізації проєкту, пройшли весь курс навчання і регулярно користуються електронними освітніми ресурсами.  

 

 «Асоціація міст України висловлює щиру подяку за активну участь у всеукраїнському проєкті з подолання цифрової освітньої нерівності  в Україні «Інноваційний прорив» фахівцям відділу освіти та педагогічним працівникам Горондівської територіальної громади,  які взяли активну участь у впровадженні сучасних електронних освітніх  ресурсів у навчальний процес Нової Української Школи. 

       Активна участь Вашої громади в даному освітньому проєкті  стане прикладом для інших громад області.

       Асоціація міст України планує і в подальшому залучати Вас до нових амбітних всеукраїнських проєктів.

 

З повагою,

Лариса  Почечун

Координатор  проекту

Асоціації  Міст  України

«Інноваційний  прорив»»


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора