A A A K K K
для людей із порушенням зору
Горондівська територіальна громада
Закарпатської області, Мукачівського району

ЗВІТ ГОРОНДІВСЬКОГО СІЛЬСЬКОГО ГОЛОВИ ЗА ПРОРОБЛЕНИЙ 2022 РІК

Дата: 03.02.2023 15:58
Кількість переглядів: 401

 Звіт Горондівського сільського голови за пророблений 2022 рік 

 

         Горондівська територіальна громада складається з адміністративного центру в селі Горонда та двох старостинських округів в селах Страбичово та Жнятино. Загальна кількість населення громади 9821 чоловік. Загальна штатна чисельність працюючих 33.5 од., у тому числі апарат управління 24.5 одиниць (з них 2 посади вакантні), служба у справах дітей – 2 одиниці, фінансовий відділ 2 одиниці, відділ освіти – 5 одиниць.

  Основною організаційно-правовою формою діяльності ради є сесія. У 2022 році відбулося 10 пленарних засідань ради, на яких розглянули та прийняли відповідні рішення з 274 питань. Це дає можливість вирішити ряд важливих питань життєдіяльності громади, управління майном, земельними питаннями та питань порушених у зверненнях громадян, клопотаннях підприємств, установ та організацій.

Рішення сільської ради приймались відкритим поіменним голосуванням, результати яких оприлюднені на офіційному сайті сільської ради.

Виконавча діяльність сільської ради здійснювалася через виконавчий комітет, який проводив свою роботу, спрямовану на вирішення соціально-економічних, адміністративно-господарських, житлово-комунальних та інших важливих проблем громади. Виконавчий комітет координує й контролює роботу апарату виконавчого комітету та установ, що належать до комунальної власності територіальної громади.

Усього за звітний період проведено 10 засідань виконавчого комітету розглянуто 88 питань.

На виконання вимог Закону України «Про доступ до публічної інформації» проводиться робота щодо створення необхідних умов для реалізації права громадян на отримання інформації, яка відноситься до категорії публічної.

 Основним з основних напрямків діяльності виконкому сільської ради є робота із зверненнями громадян, яка проводиться системно, спрямована на створення необхідних умов для реалізації прав громадян при письмових та усних зверненнях, за принципом доступності та відкритості.

Працівниками виконкому та створеними комісіями порушені у зверненнях питання вивчаються у повному обсязі, усі звернення громадян розглядаються у встановлені терміни, своєчасно надаються обґрунтовані відповіді, в разі необхідності на засіданнях виконавчого комітету та сесіях сільської ради приймаються рішення.

 

 

Адміністративні послуги

Центр надання адміністративних послуг Горондівської сільської ради здійснює свою діяльність з 13.04.2021 року.

За 2022 рік Центром надання адміністративних послуг Горондівської сільської ради надано 5017 адміністративних послуг:

- послуги соціального характеру – 1623;

- реєстрація/зняття з реєстрації місця проживання/перебування особи – 549;

- адміністративні послуги у сфері нотаріальних дій – 31;

- адміністративні послуги місцевого значення (матеріальна допомога громадянам, інші довідки) – 2413;

- адміністративні послуги із земельних питань – 37;

- адміністративні послуги з державної реєстрації актів цивільного стану– 208,

-через ЦНАП послуги пенсійного характеру – 82 послуги.

З метою надання якісних адміністративних послуг у сфері соціального забезпечення населення та взаємодії з органами соціального захисту робочі місця адміністраторів ЦНАП підключено до програмного комплексу «Соціальна громада».

Адміністратори ЦНАПу мають доступ до Єдиного державного реєстру речових прав у режимі перегляду для отримання інформації щодо належності власнику відповідного житла на праві власності, а також з метою перевірки такого житла в іпотеці.

З метою виконання вимог Закону України «Про внесення змін до Закону України «Про Єдиний державний демографічний реєстр та документи, що підтверджують громадянство України, посвідчують особу чи її спеціальний статус» у Горондівській громаді було запроваджено послугу «Дія.QR», яка надає можливість використовувати на території України електронні копії паспортних документів, відображені у мобільному застосунку Єдиного державного веб-порталу електронних послуг «Портал Дія», що нарівні з паперовими документами посвідчують особу та підтверджують громадянство України.

Найбільшим попитом серед населення у 2022 році користувалися послуги:

 – соціального характеру;

– питання реєстрації місця проживання;

– видача довідок та інші питання місцевого значення.

У зв'язку з повномаштабним вторгненням російської федерації у 2022 році пріоритетом для ЦНАП було проведення роботи з внутрішньо переміщеними особами, а саме: організація розселення ВПО, оформлення відповідного статусу та компенсації для ВПО та компенсації власникам за безкоштовне розміщення ВПО. Крім того було налагоджено співпрацю з благодійними фондами та організаціями щодо надання фінансової та матеріальної допомоги.

Слід зазначити, що особи з числа внутрішньо переміщених, які проживали у комунальних закладах громади, забезпечувались безкоштовним харчуванням, крім того було організоване цілодобове чергування в приміщеннях сільської ради та старостинських округів в період з 24 лютого по 24 квітня з метою організації оперативного поселення ВПО.

Протягом 2022 року притулку у нашій    громаді знайшли близько 1000 осіб.

 

Цифровізація

З метою впровадження електронних послуг, посадових осіб було зареєстровано та підключено до наступних реєстрів та інформаційних систем:

  1. Реєстр територіальної громади Горондівської сільської ради за допомогою нової версії програмних засобів відомчої інформаційної системи ДМС з доступом через офіційний веб-сайт ДМС;
  2. Інтегрована інформаційна система «Соціальна громада»;
  3. Доступ до порталу Єдиної державної електронної системи у сфері будівництва (АРМ ЦНАП, АРМ для присвоєння поштових адрес).
  4. Система електронної взаємодії органів виконавчої влади.
  5. Державний реєстр актів цивільного стану.
 

 

БЮДЖЕТНИЙ ПРОЦЕС

 

 Доходи бюджету за 2022 рік

 

 До сільського бюджету власних надходжень за 2022 рік надійшло 25 690,6 тис. грн., що становить 137,3 % до річного плану. (План на 2022 рік-18717,8 тис.грн.), понад план надійшло 6 972,8 тис.грн.

 

Основних бюджетоутворюючих податків надійшло:

 

•        податку на доходи фізичних осіб – 15 856,8 грн., (62,0% надходжень загального фонду), що становить 170,6 % до планових річних призначень; понад план надійшло 6 560,6 тис. грн.

 В основному перевиконання досягнуто за рахунок збільшення перерахувань ПДФО від в/ч, нарахування ПДФО на оренду землі (паїв), перерахування ПДФО від продажу електроенергії фізичними особами, та інші.

 

•        єдиного податку 5103,6 грн. (20,0 % надходжень загального фонду) що становить 115,9 % до уточнених планових річних призначень. понад план надійшло 700,7 тис.грн.

 В 2022 році у громаді зареєстровано нового платника єдиного податку - юридична особа - НСВ ГРУПП.

 

•        податку на нерухоме майно 539,5 тис. грн. (2,1 % надходжень загального фонду), що становить 103,0 % до планових річних призначень, понад план надійшло 16,5 тис.грн.

 

•        плати за землю – 3439,9 тис. грн. (13,4% надходжень загального фонду), відсоток виконання складає 93,2%, в бюджет не надійшло 250,0 тис.грн. Продовжується робота із платниками: ТОВ «САРГАС СОЛАР» та ТОВ «ЕЛІОС ЛУЧКИ» та щодо погашення неоплачених зобов’язань у 2022 році (в січні 2023 року уже надійшло - 80,0 тис.грн.).

 

Коротко про інші податки: надійшло в 2022 році:

  • акцизного податку - 412,8 тис.грн,
  • рентної плати за спеціальне використання лісових ресурсів - 296,8 тис.грн.
  • надходження від орендної плати за користування цілісним комплексом-30,5 тис.грн..
  • плата за надання адміністративних послуг -5,5 тис.грн.
 

 

Перелік основних бюджетоутворюючих підприємств

Найменування підприємства Сплатили в 2022 році, тис. грн.

ПП "КОМПАНІЯ "НАДЕЖДА"    468,0

СІЛЬСЬКОГОСПОДАРСЬКЕ

ТОВАРИСТВО "АГРО-ЛУЧКИ"   689,0

ТОВАРИСТВО

"КОРПОРАЦІЯ "ЗАХІДНА

НАФТОВА ГРУПА-КАРПАТИ"   127,4

ТОВАРИСТВО "КОРЛЕА ЕНЕРГО"        263,0

"ДЕРЖАВНА ПРОДОВОЛЬЧО-

ЗЕРНОВА КОРПОРАЦІЯ УКРАЇНИ" 524,4

ФІЛІЯ "ДЕРЖАВНА

ПРОДОВОЛЬЧО-ЗЕРНОВА

 КОРПОРАЦІЯ УКРАЇНИ"

"ХЛІБНА БАЗА №89"         594,7

АКЦІОНЕРНЕ ТОВАРИСТВО

"УКРАЇНСЬКА ЗАЛІЗНИЦЯ"       1693,8

ТОВАРИСТВО

"ЗАКАРПАТТЯЕНЕРГОЗБУТ"     671,5

ТОВАРИСТВО "ВЕСТ ПЕТРОЛ МАРКЕТ" 156,9

ТОВАРИСТВО "НСВ ГРУП" 249,7

 

Протягом 2022 року фінансовим відділом проводився щоденний моніторинг надходження доходів та щомісячний аналіз показників надходження платежів до сільського бюджету у розрізі податків та платежів. Платникам податків щомісячно як усно так і письмово наголошувалося про терміни та суми сплати до бюджету. Спільно із землевпорядниками сільської ради проводилась відповідна робота із податковою інспекцією, земельним відділом, державними реєстраторами. За 2022 рік проведено 2 зустрічі-наради з платниками податків та зборів з питань легалізації виплати заробітної плати та зайнятості населення. Постійно проводиться роз’яснювальна робот з фізичними особами-підприємцями щодо несвоєчасної сплати податків до всіх рівнів бюджету.

 

З державного бюджету отримано міжбюджетних трансфертів:

Освітньої субвенції -    28 747,8 тис.грн.

Базової дотації - 16 955,2 тис.грн.

Дотації з місцевих бюджетів – 1 434,2 тис.грн.

 

Офіційні трансферти з державного та інших місцевих бюджетів профінансовано на 100 %.

 

 

Видаткова частина бюджету за 2022 рік.

 

Видаткова частина бюджету Горондівської територіальної громади за 2022 рік виконана в сумі 6 419 851 гривень.

На утримання закладів освіти спрямовано 49 966 897 гривень, в тому числі із залишку освітньої субвенції – 1 932 482 гривень та зроблено:

  • «Реконструкція даху Страбичівської ЗЗСО І-ІІІ ступенів» на суму 399 654 гривень (початок даних робіт розпочався у 2021 році з оплатою робіт 650 000 гривень);
  •  «Реконструкція даху Горондівської ЗЗСО І-ІІІ ступенів» на суму 653 632 гривень (початок даних робіт розпочався у 2021 році з оплатою робіт 873 397 гривень);
  • Поточний ремонт актового залу Страбичівської ЗЗСО І-ІІІ ступенів на суму 211 796 гривень.
  • Оплата монтажу системи автоматично-пожежної сигналізації в приміщеннях шкіл на суму 667 400 гривень.

За звітний період забезпечено в повному обсязі фінансування видатків на виплату заробітної плати, проведено розрахунки бюджетних установ за спожиті енергоносії.

За 2022 рік з бюджету громади перераховано міжбюджетних трансфертів за загальним фондом у сумі 411 435 гривень, з них:

- на виконання Програми організації та забезпечення територіальної оборони, призову на строкову військову службу та військово-патріотичного виховання населення на 2022-2023 роки (Закарпатський обласний територіальний центр комплектування та соціальної підтримки) на суму 100 000 гривень;

- перерахована субвенція Кольчинській ТГ на утримання підопічного безхатченка жителя с.Горонда у сумі 141 435 гривень;

- для реалізації заходів Програми попередження надзвичайних ситуацій та забезпечення пожежної безпеки на території ТГ на 2022 -2023 рр. ГУ ДСНС України у Закарпатській області перераховано 70 000 гривень;

- перерахована субвенція УПСЗН Мукачівської РДА 11 000 гривень по Програмі інформатизації та матеріально-технічного забезпечення управління соціального захисту населення для соціального обслуговування населення Горондівської сільської ради на 2022 рік;

- перерахована субвенція Управління СБУ в Закарпатській області на суму 40 000 гривень по Програмі забезпечення державної безпеки у Мукачівському районі, матеріально-технічного забезпечення Управління СБУ в Закарпатській області на 2022р.;

- на виконання Програми підвищення ефективності виконання повноважень органів виконавчої влади щодо реалізації Мукачівської РДА перераховано 49 000 гривень.

Забезпечено реалізацію програм соціального захисту населення на 2022 рік. Загальна сума видатків для реалізації програми склала 768 969 гривень, з яких зокрема:

  • Програма лікування нефрологічних хворих у сумі 360 398 гривень (5 чол.);
  • Програма надання допомоги на поховання деяких категорій осіб – 54 000 гривень (18 чол.);
  • Одноразова допомога на лікування по Програмі» Турбота» у сумі 250 000 гривень (74 чол.);
  • Виплачено 60 000 гривень одноразової матеріальної допомоги членам сімей загиблих воїнів (2 чол.);
  • Компенсаційні виплати особам, які надають соціальні послуги в сумі 44 571 гривень (15 чол.).
 

 

Соціальний захист

Соціальне забезпечення – одна з головних функцій держави, яка здійснюється завжди і за будь-яких умов на користь найбільш вразливих верств населення. За останні роки, на жаль, збільшується кількість громадян, які потребують соціального захисту. Соціальний захист громадян полягає у підтримці населення шляхом надання соціальної допомоги та соціальних послуг. З метою наближення надання державної допомоги сімʼям з дітьми, малозабезпеченим та багатодітним сімʼям, особам з інвалідністю, іншим пільговим категоріям та здійснення їх соціальної підтримки працівниками ЦНАПу через програмний комплекс «Інтегрована інформаційна система «Соціальна громада» протягом 2021 року було прийнято 734 заяви на призначення усіх видів державних допомог, у тому числі:

  • Вагітність та пологи 54;
  • Допомога одиноким матерям57;
  • пакунок малюка 52;
  • Допомога при народженні дитини67;
  • Державна соціальна допомога малозабезпеченим сім’ям17;
  • Щомісячна грошова допомога особі, яка проживає разом з інвалідом І чи II групи внаслідок психічного розладу, який за висновком лікарської комісії медичного закладу потребує постійного стороннього догляду, на догляд за ним–11;
  • Субсидія84;
  • Пільги на оплату житлово комунальні послуг72;
  • Державна соціальна допомога особам, які не мають права на пенсію, та інвалідам– 44;
  • допомога на поховання – 18;
  • Державна соціальна допомога інвалідам з дитинства та дітям-інвалідам39;
  • Опіка та піклування – 14;
  • Багатодітним сім'ям – 35.

Всі заяви з документами відправлено до управління соціального захисту населення Мукачівської райдержадміністрації для подальшої обробки. Паперові справи занесені до реєстру передання прийнятих документів щодо призначення усіх видів соціальної допомоги та передані (один раз на тиждень) до управління.

 

 

Освіта

Мережу закладів культури у 2022 році складали 6 закладів культури: 1 будинок культури, 2 сільських клуби та 3 бібліотеки.

Так, відповідно до програми Плану проведення культурно-масових заходів на території Горондівської сільської ради , було проведено заходи:

  • до Дня пам’яті та примирення,
  • до Дня Незалежності України та Дня Державного прапора
  • до Дня Захисника України та Дня українського козацтва,
  • до Дня пам’яті жертв Голодомору та політичних репресій,
  • до Дня Гідності та Свободи

У режимі онлайн було проведено заходи до Дня пам’яті та примирення, до Дня Конституції України, Нового року, Різдва та інші.

 

Функціонування закладів освіти на території сільської ради

 

На території Горондівської сільської ради за звітний період функціонувало чотири заклади загальної середньої освіти, в яких навчається 1271 учень. Послуги з дошкільної освіти надавали 3 заклади: функціонувало 14 груп та виховувалося 184 дітей.

З початком війни і до вересня всі заклади освіти працювали у дистанційному форматі. У закладах дошкільної освіти було розміщено переселенців з інших областей України.

Для належної організації навчального процесу в усіх закладах освіти було облаштовано укриття, на що витрачено близько 90 тис.грн. з місцевого бюджету. Освітній процес у школах з вересня відбувається у змішаному та очному форматі, залежно від кількості місць в укритті кожного закладу.

У всіх закладах загальної середньої освіти нашої громади проведено високошвидкісний Інтернет, з встановленням системи wi-fi на суму 100 тис. грн.

В закладах дошкільної освіти територіальної громади здійснюється забезпечення якісним, збалансованим харчуванням, дотримання натуральних норм, виконання санітарно-гігієнічних умов та зберігання продуктів.

Середня вартість харчування однієї дитини на день у 2022 році в середньому становила 55 грн. для дітей старшого віку та 50 - для дітей ясельного віку. Батьківська плата за харчування становить 40%.

На харчування дітей у 2022 році з місцевого бюджету використано 426 тис. 993 грн.

Безоплатним гарячим харчуванням забезпечувалися 9 дітей пільгових категорій та 24 звільнені від оплати на 50%.

Через війну та перехід на дистанційне навчання так і не вдалося запустити харчування у закладах загальної середньої освіти.

Завдяки співпраці Горондівської сільської ради з благодійними організаціями для харчоблоків закладів освіти закуплено відповідне обладнання (плита, холодильники, жарові печі, електром’ясорубки, кухонні комбайни, електросковороди, тощо) на суму 384 тис. грн.

У 2022 році своєчасно, у повному обсязі забезпечено виплату заробітної плати працівникам освіти громади. Стовідсотково здійснено виплати на оздоровлення педагогічним, технічним, бібліотечним і медичним працівникам. Всього на заробітну плату використано – 50 млн.767 тис., з них: субвенція з державного бюджету – 35 млн. 957 тис. грн.; місцевий бюджет – 14 млн. 810 тис грн..

У 2022 році середня заробітна плата склала: вчителя - 20 тис 300; вихователів - 9 тис 650 грн., технічний персонал – 6 тис 700 грн. (без утримань).

Відповідно до рішення Горондівської сільської ради від 23.12.2021 року № 790 «Про затвердження Положення про преміювання працівників закладів загальної середньої освіти, закладів дошкільної освіти, працівників закладів культури Горондівської сільської ради на 2022 рік» у 2022 році за досягнуті успіхи в роботі було нагороджено Грамотами та подяками, а також призначено премії у розмірі посадового окладу 6 працівникам закладів загальної середньої освіти (з них 3- педагогічні працівники) та 2 працівникам закладів культури.

Крім того всі педагогічні працівники отримали премії до Дня працівників освіти ( на суму 593 000 грн. ) та Дня дошкілля (на суму 305 436 грн.). У повній мірі, у розмірі 100% посадового окладу, всі педагогічні працівники отримали грошову винагороду за пророблений рік відповідно до ст.57 Закону про освіту (всього 750 000 грн). Технічний персонал закладів загальної середньої освіти премійовано на загальну суму 139 600 грн. та працівників закладів дошкільної освіти – на загальну суму 348 536 грн.

У 2022 році інклюзивне навчання було організовано у двох закладах загальної середньої освіти (Горондівський та Страбичівський заклади освіти) у шістьох класах для 6-х осіб з особливими освітніми потребами за різними нозологіями. У школах працює шість асистентів вчителя. Проведено корекційні заняття з учнями на суму 58 694 грн. Також Горондівська сільська рада та відділ освіти, культури, молоді та спорту уклали договір з «Інклюзивно-ресурсним центром №1» Верхньокоропецької сільської ради , який надає корекційно-розвиткові послуги дітям з особливими освітніми потребами на загальну суму 62 тис 440 грн. за рік. Для обох закладів, за рахунок залишків освітньої субвенції, закуплено комплект засобів та обладнання для оснащення інклюзивно-ресурсної кімнати на суму 108 тис. грн.

Пріоритетним завданням є забезпечення організованого підвезення учасників освітнього процесу до закладів освіти. З вересня 2022 року організовано підвозилося 65 учнів з с.Жнятино. Підвіз здійснювався шкільним автобусом до Горондівського ЗЗСО І-ІІІ ступенів. Шкільний автобус залучався для перевезення здобувачів освіти на екскурсії, змагання, конкурси різного рівня.

У звітному періоді для транспортного засобу закуплено пальне на суму 49 тис.900 грн.

Крім того, на придбання будматеріалів, господарських товарів, санітарно-гігієнічних засобів, канцелярського приладдя та класних журналів для закладів освіти виділено 110 тис. грн.

На послуги , пов’язані з підготовкою до навчального року та осінньо-зимового опалювального періоду ( дератизація, охорона, аналіз води, обслуговування біоталів, повірка котлів, димоходів, тощо.) витрачено 201 883 грн.

Всього на енергоносії (електроенергія, природний газ, вивезення побутових відходів) виділено 2млн.193тис. 855 грн.

На приведення закладів освіти громади у належний протипожежний стан виділено 667 тис 400грн. У Страбичівському, Горондівському ЗЗСО та у Жнятинській початковій школі встановлено систему автоматичної пожежної сигналізації системи оповіщення і управління евакуацією людей.

У Горондівському ЗЗСО розпочато ремонт коридору першого поверху, який довгий час був у аварійному стані. У 2022 році виконано вирівнювання та армування стяжок підлоги та укладено плитку на суму 351 тис. 047 грн.

 

 

У сфері медицини

Мережа закладів охорони здоров’я включає 3 лікарські амбулаторії загальної практики сімейної медицини, які на сьогоднішній день перебувають у підпорядкуванні КНП «ЦПМС Великолучківської територіальної громади». З місцевого бюджету у 2022 році проводилась оплата комунальних послуг по закладам охорони здоров'я на суму 280 тис.грн.

Державні закупівлі

За звітний період із використанням системи електронних публічних закупівель Prozorro сільською радою оголошено 4 процедури відкритих торгів, здійснено 12 спрощених закупівель та проведено 2 переговорні процедури на загальну суму 4365534 грн.

Земельні відносини

 Одним із основних напрямків роботи Горондівської сільської ради є вирішення питань, які стосуються регулювання земельних відносин сільської територіальної громади з орендарями – фізичними і юридичними особами. Їхня важливість полягає не лише в задоволенні потреб орендарів, а і в наповненні бюджету громади.

Проведено аудит земельних ділянок комунальної власності, які перебувають в орендних відносинах.

Станом на 01.01.2023 року на території Горондівської сільської територіальної громади наявно 28 діючих договорів оренди землі (сума орендної плати за 2022 рік складає 831466 грн.) .

На постійній основі проводяться інформативні роз’яснювальні заходи з власниками нежитлової нерухомості, щодо впорядкування земельних відносин та використання земельних ділянок у правовому полі.

 

Зовнішнє освітлення

Стан вуличного освітлення є досить актуальним питанням для населених пунктів нашої територіальної громади. Протягом 2022 року провели ряд заходів щодо утримання в належному стані мереж вуличного освітлення, а саме: поточне обслуговування світлоточок та мереж на загальну суму 261724 грн. У зв'язку з критичною ситуацією в енергосистемі України прийнято рішення тимчасово відключити вуличну мережу освітлення.

 

 

Служба у справах дітей Горондівської

сільської ради

 

Одним із найважливіших завдань служби у справах дітей є захист прав дітей-сиріт, дітей, позбавлених батьківського піклування та дітей, які проживають у сім’ях, де батьки ухиляються від виконання батьківських обов’язків. 

Загальна кількість дітей-сиріт та дітей, позбавлених батьківського піклування, які перебували на первинному обліку служби у справах дітей станом на 01 січня 2022 року 21 дитина, з них 6 дітей-сиріт та 15 дітей, позбавлених батьківського піклування.

Протягом 2022 року на первинний облік служби у справах дітей поставлено 2 дітей, позбавлених батьківського піклування, з них: 1 дитину влаштовано до сім’ї громадян під опіку, 1 дитину до КУ «Виноградівський дитячий будинок-інтернат» Закарпатської обласної ради

На місцевому обліку перебуває 6 дітей, які підлягають усиновленню.

На квартирному обліку перебуває 9 осіб, з числа дітей-сиріт та дітей, позбавлених батьківського піклування.

Протягом 2022 року 3 дітей взято на облік дітей, які залишилися без батьківського піклування та влаштовано до КНП «Обласний Будинок дитини» Закарпатської обласної ради.

У зв’язку з досягненням 18-річного віку 7 дітей-сиріт, дітей, позбавлених батьківського піклування та осіб з їх числа отримали одноразову грошову допомогу в розмірі 1810,0 грн.

З метою контролю за додержанням прав дітей проведено обстеження умов проживання та складено 37 актів.

За звітній період з первинного обліку служби у справах дітей було знято 5 дітей, з них 4- у зв’язку з досягненням повноліття, 1- у зв’язку з наданням повної цивільної дієздатності.

У 2022 році проведено 11 засідань комісії з питань захисту прав дитини, на яких були розглянуті питання, що стосувалися прав та інтересів дітей, а саме:

-забезпечення збереження майнових, житлових прав дітей-сиріт та дітей, позбавлених батьківського піклування;

-підготовка висновків органу опіки та піклування про доцільність позбавлення батьківських прав;

-усунення перешкод щодо участі у вихованні та вільному спілкуванні з дитиною батьком, який проживає окремо від неї;

-призначення опіки (піклування);

-припинення опіки (піклування);

-влаштування дітей до закладів системного інституційного догляду та виховання;

-визначення місця проживання дітей;

-затвердження індивідуальних планів соціального захисту дітей-сиріт та дітей, позбавлених батьківського піклування;

-надання дозволу на відвідування дітей.

Підготовлено та подано до суду 1 позовну заяву про позбавлення батьків, які неналежно виконують свої батьківські обов’язки, батьківських прав та 1 позовну заяву про відібрання дітей від батьків без позбавлення їх батьківських прав.

Протягом 2022 року взято участь у 18 судових засідання щодо захисту прав та інтересів дітей.

На кінець 2022 року на первинному обліку служби у справах дітей перебуває 18 дітей-сиріт та дітей, позбавлених батьківського піклування, із яких 11 дітей влаштовано на виховання у сім’ї опікунів (піклувальників), 1- у дитячий будинок сімейного типу, 2 - у прийомну сім’ю, 4- знаходяться на повному державному забезпеченні.

 

Дорожньо-транспортна інфраструктура

Питання стану та ремонту доріг, вулиць та транспортної інфраструктури найбільше турбує та обговорюється мешканцями громади. У кожному населеному пункті громади є проблемні дороги, вулиці, які потребують ремонту та догляду.

Проте зважаючи на воєнні дії у звітному періоді ремонт доріг не проводився, лише було проведено оплату заборгованості за виконані роботи по поточному ремонту вулиці Дудинського в с.Жнятино в сумі 503022 грн, та вулиці Стуса в с.Страбичово на суму 241297 грн.

 

Щодо планів на майбутнє.

 Сподіваюсь на подальшу співпрацю і взаєморозуміння, активність і свідомість громадян. Пріоритетними на 2023 рік є питання:

  1. підтримка підрозділів збройних сил України,
  2. підтримка ВПО,
  3. розвиток та модернізація комунальних закладів,
  4. співробітництво з міжнародними організаціями,
  5. залучення інвестицій та нових проектів для поліпшення умов проживання громадян.

 

І на завершення

Хочу подякувати усім підприємцям і простим мешканцям громади, які долучились до збору коштів та придбали для потреб Збройних Сил України автомобілі у кількості 6 штук. Мешканці громади неодноразово надавали як фінансову допомогу, так і продукти харчування для підтримки наших військових та внутрішньо переміщених осіб.


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора