A A A K K K
для людей із порушенням зору
Горондівська територіальна громада
Закарпатської області, Мукачівського району

НАРАДА З ПИТАНЬ ФОРМУВАННЯ ОПТИМАЛЬНОЇ МЕРЕЖІ ЗАКЛАДІВ ОСВІТИ ТА СТВОРЕННЯ ЛІЦЕЮ У ГРОМАДІ

Дата: 27.03.2024 13:48
Кількість переглядів: 56

Фото без опису

На сьогодні в Україні відбувається активний процес системної трансформації освітньої сфери для забезпечення нової якості освіти на всіх рівнях: від дошкільної – до вищої та освіти дорослих.

Загальна середня освіта буде поділятися на початкову школу (1-4 класи), базову середню (гімназії (5-9 класи) та профільну школу (ліцеї), 10-12 класи). Як виняток, ліцей може включати в себе початкову школу, гімназію та профільну школу.

26 березня 2024 року в приміщенні Горондівської сільської ради відбулась нарада під головуванням Горондівського сільського голови Туряниці І.І. на тему: «Формування оптимальної мережі закладів освіти на території Горондівської територіальної громади до 2027 року». На порядок денний було винесено такі питання:

1. Створення оптимальної мережі закладів освіти Горондівської ТГ.

2. Аналіз розподілу освітньої субвенції у 2024 році.

3. Реформа старшої школи. Створення ліцею у громаді.

На нараді були присутні працівники відділу освіти, культури, молоді та спорту, фінансового відділу та інші працівники Горондівської сільської ради, керівники закладів загальної середньої та дошкільної освіти, їх заступники, представники профспілки педагогічних працівників.

Начальник відділу освіти, культури, молоді та спорту Горондівської сільської ради Софілканич Марина Іванівна ознайомила присутніх з вимогами законодавчих документів щодо функціонування закладів освіти та вимоги до ліцеїв, які необхідно врахувати. Також здійснила аналіз мережі закладів освіти, що забезпечують здобуття повної загальної середньої освіти в громаді на даний час та на перспективу до 2027 року.

В обговоренні питання щодо створення ліцею на території Горондівської сільської територіальної громади взяли участь Горондівський сільський голова Туряниця Іван Іванович, начальник фінансового відділу Ваш Олена Михайлівна, директори закладів загальної середньої освіти.

Враховуючи, що на території громади є достатня кількість дітей для створення двох паралелей в 10-му та 11-му класі та можливість забезпечити три профілі навчання в цих класах, що є однією з основних вимог при створенні ліцею; наявність належної матеріально-технічної бази та готовність засновника (Горондівської сільської ради) до вдосконалення матеріально-технічної бази майбутнього ліцею; належне кадрове забезпечення; можливість організації підвезення учасників освітнього процесу до ліцею; створення безпечного, інклюзивного та цифрового освітнього середовища відповідно до вимог законодавства; забезпечення учасникам освітнього процесу вільного і безоплатного бездротового доступу до мережі Інтернет з характеристиками, що відповідають вимогам законодавства у приміщеннях закладу освіти; забезпечення здобувачів освіти харчуванням у порядку та відповідно до вимог, визначених Кабінетом Міністрів України, на нараді було прийнято рішення про підготовку проєкту плану формування оптимальної мережі закладів освіти та створення одного ліцею на території Горондівської сільської територіальної громади до 2027 року, враховуючи демографічну тенденцію на території громади, а також кількість учнів у школах, територіальну доступність інших закладів початкової та середньої освіти громади, контингент дітей шкільного віку, які проживають та закріплені за територією обслуговування шкіл, матеріально-технічну базу, кадровий потенціал та досягнення закладів освіти громади.

Фото без опису Фото без опису Фото без опису


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора