Горондівська територіальна громада
Закарпатської області, Мукачівського району

Освітня безпека в школах

Дата: 25.06.2024 12:44
Кількість переглядів: 478

Фото без опису

21 червня 2024 року у сесійній залі Горондівської сільської ради відбулася зустріч керівників закладів освіти Горондівської ТГ з представниками Національної Поліції.  

Начальник ювенальної превенції ГУНП в Закарпатській області, Курта Андрій Юрійович, розповів, що в Управлінні патрульної поліції області створили новий відділ «Службу освітньої безпеки». Вже з вересня 2024 року у багатьох школах з’являться спеціально підготовлені правоохоронці, готові оберігати учнів від різноманітних загроз.

Проєкт посиленої охорони у школах, зумовлений воєнним станом та війною в Україні, ініціюється Офісом президента та Міністерством освіти, сумісно з Міністерством внутрішніх справ та Нацполіції. Його мета — захистити дітей у школах в умовах повномасштабної війни та створити безпекове середовище в освіті.

Андрій Юрійович Курта представив присутнім керівникам закладів освіти  начальника новоствореної служби освітньої безпеки ГУНП в Закарпатській області Короля Романа Михайловича та начальника служби освітньої безпеки Мукачівського районного управління поліції Горзов Яну Василівну, які детальніше розповіли про завдання їх служби.

Офіцери безпеки стануть законними медіаторами  між адміністраціями шкіл, батьківськими комітетами, вчителями та учнями. Якщо проєкт дійде закономірного розповсюдження, це може полегшити життя вчителям. Адже частину безпекового навантаження за дітей з них знімуть, головну відповідальність буде нести саме офіцер безпеки. 

      Серед головних напрямків роботи, основних моментів, про які дбатиме правоохоронець у школі будуть:

  • запобігання та виявлення заборонених та наркотичних чи вибухонебезпечних речовин у дитячому середовищі,
  • введення пропускного режиму в школах, реагування усіх учасників навчального процесу на сигнали повітряної тривоги,
  • комунікація з екстреними службами, недопущення булінгу та насильства серед учнів,
  • проведення індивідуальних занять психологів з учнями, які схильні до порушень, участь у батьківських зборах та педрадах, тощо.

Вчитель, дирекція та адміністрація школи буде грати роль забезпечення нових правил, а не створення їх. Нова модель освітнього правопорядку покликана забезпечити безпечне середовище, в якому зростатимуть діти

В Головному Управлінні Національної поліції Закарпатської області відкриті вакансії для укомплектування цього відділу.

З часом поліцейські безпеки з’являться у всіх школах області.

Фото без описуФото без описуФото без опису


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора